print

Handboek Nederlandse Ecologische Beoordelingssystemen (EBEO-systemen)

Terug
Rapportnr 2006-04
ISBN 90.5773.259.9
Type Rapport
Prijs € 75
Datum 04-08-2006

Documenten

Download Bestel
Download Bestel

Het Handboek Nederlandse Ecologische Beoordelingssystemen bevat, naast een algemene inleiding op de ecologische beoordeling, een beschrijving van de nieuwste versie van de beoordelingssystemen. De beoordelingssystemen bieden naast een ecologische beoordeling van de waterkwaliteit ook de mogelijkheid tot een diagnose; toepassing van EBEOSYS geeft inzicht in oorzaken van het (mogelijk) niet voldoen aan de gewenste kwaliteit.

Bij het Handboek wordt (op CD) een excelbestand meegeleverd met alle in de beoordelingssystemen gebruikte biologische organismen en hun gebruikteindicatiewaarden voor verschillende milieufactoren.

Handboek èn Excelbestand kunt u hier downloaden

Gelijk met dit handboek is er ook een nieuwe versie van de geautomatiseerde beoordelingssystemen beschikbaar gekomen (EBEOsys versie 2.0). Momenteel wordt gewerkt aan het opzetten van een Helpdesk, een ondersteunende website en een gebruikersgroep. De kosten daarvan zullen in de nabije toekomst worden gedekt door het invoeren van een (goedkoop) licentiesysteem. Vragen hierover kunt u richten aan de STOWA.

Publicaties