print

MBR rapport Varsseveld. Hoofdrapport

Terug
Rapportnr 2006-05
ISBN 90.5773.345.5
Type Rapport
Prijs € 26
Datum 05-08-2006

Documenten

Download Bestel

Mede gesteund door een financiĆ«le bijdragen vanuit de EU (LIFE) en het innovatiefonds van de STOWA, heeft het Waterschap Rijn en IJssel de eerste grootschalige huishoudelijke MBR-installatie in Nederland gebouwd. Deze eerste MBR op praktijkschaal in Nederland is in december 2004 in bedrijf genomen. De opstart en werking zijn intensief begeleid. De onderzoeksresultaten en de bedrijfservaringen welke zijn opgedaan tijdens de eerste zestien  maanden, zijn vastgelegd in twee rapporten.

Dit rapport (2006-05) betreft het hoofdrapport met de belangrijkste bevindingen. Het rapport 2006-06 is het deelstudierapport met veel achtergrondinformatie.

De resultaten met de MBR Varsseveld zijn zeer positief: de streefwaarden voor de stikstof (5 mg/l) en fosfaat  (0,15 mg/l) worden bereikt, en daarbij heeft de installatie zonder grote problemen gefunctioneerd.

English
The International Water Association (IWA) translated the report. You can order the english version at www.iwapublishing.com

The best of the best LIFE 2006/2007
Het MBR-project Varsseveld is door de Europese Commissie geselecteerd tot de 5 beste LFE environmental projecten. Lees meer hierover op de website van LIFE

Verschenen MBR-publicaties
Hydrotheek is een activiteit van de bibliotheek van Wageningen UR die, in opdracht van de STOWA, een database bijhoudt over waterbeheer, hydrologie, aquatische ecologie en afvalwaterbeheer in Nederland. De database bevat inmiddels meer dan 20.000 titels van rapporten, boeken, tijdschriftartikelen, etc. Een zoekactie op het trefwoord "MBR" levert meer dan 130 titels op. Klik HIER voor een voorgeprogrammeerde zoekactie.


 

Publicaties