print

Handboek voor de watervriendelijke tuin

Terug
Rapportnr 2018-10
ISBN -
Type Handboek
Prijs € 25
Datum 05-02-2018

Documenten

Download Bestel

Leg een regenwatervijver aan. Plaats een regenton. Plaats groene hagen. Plant een boom. Zo maar wat tips uit het handboek voor de watervriendelijke tuin. Het handboek informeert hoveniers, tuincentrummedewerkers en hun klanten over concrete maatregelen voor een watervriendelijke en hittebestendige tuin. In het boek staat niet alleen beschreven wat bewoners kunnen doen, maar ook hoe. 

Tuincentra zijn belangrijke informatiebronnen voor bewoners en zijn voor gemeenten en waterschappen voor de hand liggende samenwerkingspartners in het stimuleren van tuinen die water infiltreren en vasthouden. Voor samenwerking kunt u uiteraard contact opnemen met uw plaatselijke tuincentrum. Tuinbranche Nederland is ook bereid om contacten te leggen via Brenda Horstra, brenda.horstra@tuinbranche.nl.

Het Handboek voor de watervriendelijke tuin is een initiatief van Vereniging Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling en Tuinbranche Nederland. De samenstelling was in handen van Atelier Groenblauw. Stichting RIONED, STOWA en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hebben bijgedragen aan de realisatie.

Waterschappen kunnen extra exemplaren aanvragen tegen de kostprijs (25 euro) via stowa@stowa.nl

Gemeenten en het bedrijfsleven kunnen de exemplaren van het HANDBOEK aanvragen via de Stichting RIONED.

 

 

Publicaties