Cursus 'Klimaat, beheer en onderhoud'
De rol van de watersysteembeheerder verandert door de effecten van klimaatverandering. Er is meer aandacht voor biodiversiteit, saliniteit, waterkwaliteit, wateroverlast, energie en circulaire economie. Daarnaast is er meer interactie met diverse stakeholders. Hoe aan te sluiten bij deze veranderingen met het onderhoud en beheer; daar gaat deze nieuwe opleiding van de Stichting Wateropleidingen over. Je leert integraal te denken en te handelen om zo juiste keuzes te maken voor het watersysteem. De opleiding start op 27 september en beslaat acht bijeenkomsten.
Datum |
|
Tags |
De rol van de watersysteembeheerder verandert door de effecten van klimaatverandering, aandacht voor circulaire economie en de actieve inbreng van diverse stakeholders. Je zorgt niet alleen meer voor een goede waterafvoer, maar de focus ligt ook op verdroging, goede waterkwaliteit, bestrijden van invasieve soorten, efficiënt omgaan met beheer, assetmanagement en het aansturen van aannemers. Deze verandering van werken vraagt om een andere, nieuwe aanpak. Je krijgt meer verantwoordelijkheden, je zorgt voor een gezond watersysteem en je bent nog meer het visitekaartje van de organisatie.
In deze opleiding krijg je actuele kennis over klimaatadaptief waterbeheer en onderhoud. Dit in combinatie met vaardigheden om diverse relaties (ook je interne collega’s) te betrekken in je werk. Je neemt daarin alle ontwikkelingen binnen je beheergebied mee. Na het volgen van deze opleiding weet je hoe je het nieuwe beheer en onderhoud uitvoert en hoe je omgaat met stakeholders. Je kunt je werkzaamheden en organisatie beter presenteren en je kunt uitleggen waarom maatregelen worden toegepast.