Skip to main content Skip to main nav
Skip to agendaresultaten filter

Feestelijke oplevering Nederlands Hydrologisch Instrumentarium! (NHI)

Op 5 oktober organiseren de deelnemende partners binnen het NHI een feestelijke (live) bijeenkomst rond de oplevering van het NHI, met ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst Peter Glas onze Deltacommissaris lanceert de nieuwe website!

De afgelopen jaren hebben waterschappen, provincies, waterleidingbedrijven en I&W/RWS gewerkt aan de totstandkoming van het NHI. Het NHI is een gereedschapskist die bestaat uit data, tools en software waarmee elke organisatie hydrologische modellen kan maken. Tegenwoordig zijn veel regionale modellen gebaseerd op het NHI. Ook is het een belangrijk fundament van het Nationaal Water Model voor het maken van berekeningen van de Nederlandse waterhuishouding en de kwaliteit van ons water. Op 5 oktober markeren wij het einde van de investeringsperiode en gaan we over op het beheer en onderhoud en verdere doorontwikkeling van het NHI.

Het ochtendgedeelte heeft een bestuurlijk karakter waarbij de Deltacommissaris de vernieuwde NHI-website lanceert. Daarnaast ondertekenen de bestuurlijke vertegenwoordigers van de NHI-partners een nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor het beheer en onderhoud van het instrumentarium. De middag heeft  een inhoudelijk karakter waarbij we terugkijken wat we met zijn allen de afgelopen 5 jaar bereikt hebben en wat de komende jaren op het programma staat. U kunt zich aanmelden voor de ochtend, de middag of de gehele dag.