Skip to main content Skip to main nav
Skip to agendaresultaten filter
project

Young Talent Day

Op 10 mei 2023 kun je weer volop ervaringen, inspiratie en kennis uitwisselen met andere jonge mensen uit de watersector tijdens de tweede editie van de Young Talent Day. JONG Waterbeheer belooft weer een dag vol interactie, waarbij er alle tijd is om ervaringen uit te wisselen met andere jonge waterbeheerders.

We trappen de Young Talent Day af met Jessica den Outer, VN-expert in natuurrechten. Ze neemt je mee op wereldreis: van de diepe jungle in Colombia tot de Nederlandse rivieren. Ze vertelt je alles over haar missie – zorgen dat de natuur rechten krijgt – en laat je zien hoe ook jij hiermee aan de slag kunt. Aan het einde van de dag neemt Tim van Hattum ons mee naar een hoopvolle toekomst. Want hoewel de klimaat- en biodiversiteitscrisis de grootste uitdagingen van onze tijd zijn, is er goed nieuws: de oplossingen om de problemen aan te pakken zijn er al en het is nog niet te laat om in actie te komen!

En dan hebben we ook nog eens drie workshoprondes waarin jij een sessie naar keuze kunt volgen. Ronde 1 staat in het teken van de inhoud, in ronde 2 maak je je hoofd even leeg en in ronde 3 kun je die o zo belangrijke soft skills verder ontwikkelen.

Je kunt je vanaf nu niet alleen voor de Young Talent Day zelf inschrijven, maar ook voor deze deelsessies. Let op: er is een beperkt aantal plekken per workshop, dus wacht niet te lang! Hieronder zie je een korte beschrijving per ronde. Je kunt het volledige programma hier bekijken. Wil je je gelijk inschrijven? Dat kan via deze link.

Ronde 1: Ons werk in ander perspectief
Grote, complexe uitdagingen vragen om een brede blik en integrale aanpak. Daarom kun je tijdens de eerste ronde workshops kiezen uit verschillende inhoudelijke sessies – van digitale ethiek en klimaatpsychologie tot de verdeling van het water. Deze sessies zijn allesbehalve business as usual en inspireren je om breder naar je vak en de watersector te kijken.

Ronde 2: Doen, voelen, stilstaan
Tijdens het intermezzo maak je je hoofd weer leeg door met je zintuigen, handen en/of hart aan de slag te gaan. Altijd al een percussieworkshop willen doen? Of test je liever jouw leiderschap skills tijdens het schapendrijven?

Ronde 3 : Ontwikkel je zachte vaardigheden
Waarom soft skills zo worden genoemd is ons een raadsel, want communicatieve, leiderschaps- en andere ‘zachte’ vaardigheden zijn cruciaal op de werkvloer én daarbuiten. In deze ronde kun je leren hoe je werkt als een atleet, een socratisch gesprek voert of de ambtenaritis van je afschrijft.

Welke sessies ga jij 10 mei volgen? Maak je keuze op de website via deze link. Je kunt je natuurlijk ook laten verrassen: als je geen voorkeur opgeeft, delen wij je in.

Meer info en inschrijven via deze link

Heb je vragen over de Young Talent Day? Mail ons dan via stowa@congresbureau.nl

Over JONG Waterbeheer

JONG Waterbeheer, onderdeel van STOWA, verbindt professionals in de Nederlandse watersector zodat deze elkaars kennis en talenten beter kunnen benutten. Dat is hard nodig, want de sector staat voor grote opgaven, van droogte en zeespiegelstijging tot verlies van biodiversiteit. Deze complexe problemen kunnen alleen met betere samenwerking, binnen én buiten de sector, worden aangepakt. Daarom stimuleert en faciliteert JONG Waterbeheer kennisdeling en uitwisseling van perspectieven tussen jonge en ervaren watermensen, met verschillende vakgebieden en van verschillende organisaties. Dat doen we bijvoorbeeld door evenementen te organiseren zoals de Young Talent Day, cursussen te ontwikkelen zoals het Ecosysteem van de werkvloer en kennis- en dialoogsessies te ontwikkelen zoals de STAWA: Strategische Toekomstateliers Waterbeheer.