Skip to main content Skip to main nav

7 maart 2024

Mark van der Werf nieuwe directeur STOWA

Mark van der Werf is met ingang van 1 juni de nieuwe directeur van STOWA. Het STOWA-bestuur heeft dit op 6 maart jl. besloten. De heer Van der Werf is op dit moment werkzaam bij de Unie van Waterschappen als manager en plaatsvervangend directeur voor Waterkwaliteit, Duurzaamheid, Innovatie en Internationaal. Hij volgt bij STOWA Joost Buntsma op die met pensioen gaat, na 11 jaar boegbeeld te zijn geweest van STOWA.

Geert-Jan ten Brink, de voorzitter van het STOWA-bestuur en dijkgraaf van waterschap Hunze en Aa’s, zegt over de benoeming van Mark van der Werf: “Met zijn brede achtergrond in het waterbeheer kent hij de thema’s die spelen en beschikt hij over een breed netwerk. Dit, in combinatie met zijn daadkracht en leidinggevende en verbindende kwaliteiten, maakt hem uitermate geschikt om STOWA te helpen in de doorontwikkeling en positionering als hét kenniscentrum voor water. We zijn verheugd dat we met Mark de juiste persoon hebben gevonden als directeur en opvolger van Joost.”

Mark van der Werf over zijn benoeming: “Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan bij STOWA. STOWA is een sterk merk en heeft veel draagvlak in de watersector. Dat moeten we behouden door kwaliteit te blijven leveren vanuit een onafhankelijke positie. Het is belangrijk dat we aanjagen en agenderen waar het gaat om kennisleemtes. Dit uiteraard in verbinding met de sector. Maar eerst neem ik vooral een diepe duik in de organisatie. Ik wil de mensen die er werken en het bestuur goed leren kennen en behoeftes verkennen.”

Foto onder: STOWA-voorzitter Geert-Jan ten Brink (l) feliciteert Mark van der Werf met zijn benoeming als nieuwe directeur van STOWA.