Skip to main content Skip to main nav

4 oktober 2024

Oefening FlashFloodBreaker in Duisburg

Op 29 september oefenden leden van het Crisis Expert Team Waterkeringen (CTW) in Duisburg met de Duitse en Franse brandweer en met Duitse reservisten in het leggen van zandzakken. Tevens werd de hoogwaterinspectieapp App2C uitgelegd en werd ermee geoefend. De oefening werd gehouden als onderdeel van het Interreg NWE project FlashFloodBreaker. Tijdens de dag werden ook diverse mobiele keringen getest.

Een flash flood is een snelle stijging van het water in laaggelegen gebieden, die binnen drie tot zes uur optreedt bij zware regenval. In het Interregproject FlashFloodBreaker worden de praktische mogelijkheden onderzocht om Noord-West Europa beter bestand te maken tegen flash floods. Interreg is een Europese subsidieregeling voor ruimtelijke en regionale ontwikkeling.STOWA is één van de deelnemende partijen. Bekijk hieronder een video van de oefening.

Het CTW bestaat uit professionals van RWS, waterschappen en Deltares, die snel zijn in te zetten voor het leveren van advies aan keringbeheerders tijdens een crisis.